15 augusti 2009

Tid för syltning och saftning

Blåbär från landet. Glass från affärn´.

De senaste dagarna har vi saftat och syltat en hel del. Det har blivit en stor mängd blåbärssylt men också svart vinbärsmarmelad, svart vinbärs-, röd vinbärs- och rabarbersaft. Det känns gott i hjärtat att veta att burkar och flaskor är sprängfyllda med antioxidanter och vitaminer inför hösten som snart är här. Inga E-konserveringsmedel, bekämpningsmedel i eller långa transporter. Vi känner oss så nyttiga!
I landet växer squashen så det bokstavligen knakar. De blir gigantiska och fantastiskt goda, inte alls som köpta! Nu får vi ge bort innan det sprutar squash ur öronen på oss. :)
.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Visst är det härligt att göra eget! Jag har oxå gjort sylt och saft. Nu måste jag hitta på något bra att göra med de gigantiska mängderna plommon som vi har i trädgården!

Inte så långt kvar till bebis nu! Spännande! Kom inte Olle lite tidigare, eller hur var det? Jag har nog fel lösen till din andra blogg, så jag brukar titta in här emellanåt istället.

Ha en skön helg! Kram Pernilla

Ebba sa...

Ja, det är underbart med denna tid! Å det är bara mer att vänta på... äpplen, trattkantareller, slånbär... själv väntar jag som bäst på att björnbären ska mogna. Nu ska frysen fyllas!

vikevire sa...

Å VAD GOTT. Längtar efter blåbär med mjölk och lite socker.

Lallis - liv och leverne sa...

Så gott och så härligt och gott att göra eget!
Ha en skön helg
Kram Lallis

Fia sa...

Oj så gott! Och så flitiga ni är som gör egen saft och sylt! Men visst, eget smakar ju alltid lite godare, eller hur?

Kram!