03 januari 2009

Kolloni av konst


För större version; klicka upp bilden i ett nytt fönster.

När jag var liten jobbade pappa med Ilon Wikland och av henne fick jag en liten kanin som hänger allra längst till höger. Den annan kaninen fick jag när jag var lite större av Magda Korotynska som då satt i samma ateljé som pappa. Vidare köpte jag ett kort av en örn när Brutus Östling ställde ut på Heidruns i Värmland. (Han finns förresten att köpa på IKEA nu.) Lindas fotograferade öga hänger högt upp :) och mätta apan i mitten har jag fått av Camilla. Sedan blandade konstnärer som jag köpt på loppis, uställning eller som kort/vykort. Jag har målat porträttet av hunden högst upp som var vår förra hund samt klippt några motiv, bland annat skatan under hunden. Sist har jag ramat in vackra papper från butiken Papper för konstnärer, till exempel de svartvita bladen som är ett handtryckt papper från Japan.
Hoppas det kan inspirera till en egen betydelsefull vägg! :)

5 kommentarer:

Maria sa...

Jag tycker om sådana där blandade tavelväggar med många tavlor. Men förstår inte varför jag inte har någon själv...kanske för att maken inte tycker om att det blir för många hål i väggen...Han har lite rätt för jag är lite ombytlig av mig och ändrar rätt så ofta. Jag borde ha en platta på väggen och på den arrangera en sådan fin samling...

Lallis - liv och leverne sa...

Ilon Wikland - åååh:)
Underbar.
Tavelväggen är bara så fin tycker jag.
Kram Lallis

anne sa...

jag gillar oxå såna där tavelväggar. en salig blandning av allt möjligt personligt. själv har jag ingen än, måste hitta ett fint hus först, i lägenheten är det för trångt just nu och lusten att pyssla och göra fint infinner sig inte längre. det har gått för långt med trångboddheten helt enkelt.

gott nytt 2009!
kram!

Lisa sa...

Jag är inne hos dig och kikar då och då. Och när jag ser din tavelvägg blir jag så glad, för du inreder efter dig själv och det du gillar med din personliga prägel och det gillar jag jättemycket. Tycker det blev superbra med tavelväggen.

Heja dig!

Kraaaaam

God fortsättning på det nya året.

Fia sa...

En sån härlig tavelvägg, Jenny! Helt underbar! Och så finaste Aston på toppen. Saknar honom! Jag drömmer om en tavelvägg och har gjort så länge men det lär aldrig bli någon. Åtminstone inte i det här huset...

Ni verkar ha det supermysigt i stugan på landet. Har svårt att tänka mig att det finns någon bättre plats att fira jul på än just en stuga på landet.

Stor kram till dig!