02 juni 2010

Lillebrors rum

När vi ‘firade’ sambons långledigheten vid Kristihimmelfärd (vi andra är ju bebislediga) var vi på landet. En dag gjorde vi en utflykt till en mindre stad där vi skulle besöka en marknad. Tyvärr hade vi tagit fel på dag och som sig bör på landsbygden var alla butiker stängda eftersom det var lördag. Som tur var hade vi i alla fall riktigt varmt och fint väder så efter att ha provat gatukökets färska falafel nosade vi rätt på en loppis. Mycket skräp och krafs gjorde att vi började fundera på vad folk egentligen sparar på. Trots allt hittade vi några Bumlinglampor i slitet skick så jakten fortgick. Så plötsligt - skingrades skräpet och Svantes lampa visade sig som en hägring. En plastig sak i härligt 70-talsgult och med nitar så att den som en gång köpt den själv hade monterat ihop den. Glada i hågen begav vi oss sen hemåt, ynka hundralappen fattigare och med ett solsken i bagageutrymmet.

På tal om Bumlinglampor och 70-talsgult så har Svante också fått låna min födelsedagspresent från mina föräldrar. En Bumlinggolvlampa i kanonfint skick.

Hemsydd gardinkappa i finaste turkosfärgade linnet ever.

Motivet här är ett scrapbookingpapper köpt på nätet.

Med denna bild visar jag det fortsatta lamptemat. Gult och glatt. Från IKEA den här gången.

Man får väl hoppas att storebrors lillebror gillar gult. Han gillar i alla fall redan nu att leka på den gräsgröna mattan.

2 kommentarer:

Simon sa...

Mycket fina fynd:)
Ett tips jag kan rekommendera om man har slitna bumling lampor är att man lämnar in dom på ett lackverkstad där dom brukar lacka plåt. Dom kan lacka om dom så att dom ser helt nya ut för typ en hundralapp.

makiato sa...

Den översta gula lampan tyckte jag var superfin!